TV- ja elokuvatuotannot

Filmbutik on myös pitkien sisältöjen tuotantoyhtiö.

Olemme tuottaneet tv-ohjelmia ja dokumenttielokuvia suomalaisille TV-kanaville ja kansainväliseen levitykseen. Tuotantojamme on palkittu mm. Formaatti Finlandia -palkinnolla, useilla kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla sekä Kultainen Venla -ehdokkuuksilla.

Tuotantojen aiheet liikkuvat laajalla sektorilla. Työryhmämme on tavattu mm. moottoriradalla Etelä-Afrikassa, Lontoossa suurlähetystössä, Pariisissa pelimessuilla, Thaimaan luolissa, pesismatsissa Fuengirolassa sekä tietysti myös Tallinnan laivalla.

Maalla Merellä ja Lautasella

TV-sarja
Kanava: MTV3

Maalla, merellä ja lautasella on MTV3-kanavan ruoka-aiheinen seikkailuohjelma, jossa kilpaillaan ruoanlaiton paremmuudesta ja kekseliäisyydestä kahden tiimin välillä. Kummassakin tiimissä on vakiokokki ja vaihtuva, julkisuudesta tuttu vieras.

Tavoitteena oli hyväntuulinen ja idearikas ruokaohjelma, joka tempaa nopeasti mukaansa kesäisiin maisemiin ja tunnelmiin. Maalla, meressä ja lautasella kuvataan Helsingistä lähtevällä Eckerö Linen m/s Finlandia -laivalla ja Tallinnassa.

Ohjelman juontaa Pipsa Hurmerinta ja vakiokokkeina toimivat Teemu Laurell sekä Linnea Vihonen. Huippukokit suunnittelevat vieraidensa kanssa menut menomatkalla Tallinnaan. Rantautuessa vierailla on kaksi tuntia aikaa ostaa tarvittavat ainekset. Paluumatkalla kilpailijoilla on tunti aikaa valmistaa menu maisteluraadille arvioitavaksi.

Vaalitaisto 2.0

Dokumenttielokuva 58 min
Kanava: Yle Areena YLE TV1

Vaalitaisto 2.0 kertoo Suomen tuoreimman poliittisen puolueen, Liike Nytin syntyvaiheista keväällä 2019. Elokuva kertoo ihmisläheisesti tämän hetken Suomesta ja suomalaisesta demokratiasta.

Dokumenttielokuvan tavoitteena oli selvittää, miten vaalit voitetaan. Elokuvassa tuodaan myös katsojalle ilmi, miten kuka tahansa voi halutessaan lähteä ehdolle vaaleihin ilman poliittista taustaa tai kokemusta.

Vaalitaisto 2.0 seuraa läheltä kotkalaisen Mika Hostilan eduskuntavaalikampanjaa uuden puolueen ehdokkaana. Vaalitaisto 2.0 kuvaa hyvällä tunnelmalla internetin ja sosiaalisen median merkitystä vaalityössä. Perinteiset kampanjatoimet eivät enää riitä, kun iso osa äänestäjistä löytyy sosiaalisesta mediasta. Apua pyydetään myös asiantuntijoilta, kuten Liike Nytin Hjallis Harkimolta ja Mikael Jungnerilta.

Virittäjät / Test My Ride

TV-formaatti
Kanava: MTV MAX, Sub, Elisa Viihde, Ignition (Afrikka), DMAX (Saksa)

Virittäjät on formulatähti Mika Salon ja Tomi Tuomisen juontama auto-ohjelma, jossa autoharrastajat virittävät ja rakentavat autojaan kisatakseen niillä entistä F1-kuljettaja Mika Saloa vastaan.

Ohjelmassa etsitään niin vanhoja kuin uusiakin autoja ja niitä viritteleviä ihmisiä. Auto-ohjelmassa tarkoituksena on löytää Suomen paras viritetty auto.

Virittäjät TV-sarjaa ja sen pohjalta kehitettyä Test My Rive -formaattia on tuotettu yhteensä 10 kautta. Ohjelmaformaatti on palkittu Formaatti Finlandia -palkinnolla ja se on ollut kahdesti Kultainen Venla -ehdokkaana. Formaatti on myyty myös Saksaan, ja siitä on tuotettu englanninkielinen kausi Etelä-Afrikassa.

Sukeltaja

Dokumenttielokuva
Kanava:
YLE TV1, YLE Areena

Sukeltaja on dokumenttielokuva Mikko Paasista, joka pelasti sukeltajatovereineen 13 thaimaalaista nuorta jäätyään vangeiksi luolaan. Paasista tuli kesällä 2018 muutamassa päivässä maailmankuulu sankari sekä Thaimaan kuninkaan palkitsema ritari.

Monipuolinen dokumenttielokuva vie katsojan mukaan kesällä 2018 uutisoidun Thaimaan luolapelastuksen tapahtumiin – niin hyviin kuin ikäviinkin.

Dokumenttielokuvassa Paasi palasi Tham Luangin luoliin Mediatehdas Dakarin kuvausryhmän kanssa ensimmäistä kertaa pelastusoperaation jälkeen. Paasi käy Sukeltajassa läpi pelastusoperaation tapahtumia ja tunnelmia. Elokuvassa nähdään myös pelastettuja nuoria ja materiaalia, joka on kuvattu pelastusoperaation aikana.

Swing Game

Dokumentti
Kanava: Yle, ARTE

Swing Game kertoo elokuvantekijöistä, jotka lähtevät tekemään dokumenttia digitaalisesta peliteollisuudesta, ja päätyvätkin itse perustamaan pelifirman.

Dokumenttielokuva kertoo yrittäjyydestä ja pelialasta Suomessa sekä maailmalla. Swing Gamessa seurataan läheltä, millaista on perustaa pelifirma ja pyrkiä valloittamaan pelimaailma ilman aiempaa kokemusta alalta.

Elokuvassa ideoidaan pelejä, etsitään sijoittajia ja pyydetään myös neuvoa Roviosta tutulta Peter Vesterbackalta. Elokuvantekijät perustavat Kotka Games -pelifirman ja kehittävät keinuhyppyaiheisen pelin. Markkinointitempauksena rakennetaan myös jättikeinu ja järjestetään maailman ensimmäiset keinuhypyn maailmanmestaruuskilpailut.

Sannikan Supervuoro

Dokumentti & sarja
Kanava:
YLE TV2, YLE Areena

Sannikan Supervuoro kertoo perheenäiti Sannika Michelssonista, joka päättää 40-vuotiaana toteuttaa teininä tehdyn lupauksen itselleen.

Dokumenttielokuva tuo ilmi, kuinka kovalla työllä ja päättäväisyydellä voidaan päästä lähemmäs unelmia. Sannikan Supervuoro seuraa reilun puolen vuoden ajan Sannikan elämää ja tavoitteiden toteuttamista.

Sannika Michelssonille iskee paniikki, kun hän täyttää 40 vuotta. Elokuvassa seurataan, kuinka Sannika alkaa toteuttaa itselleen 16-vuotiaana tehtyä lupausta: Aion saattaa opintoni valmiiksi ja pelata pesäpalloa maailman korkeimmalla sarjatasolla 40-vuotiaana.